محل تبلیغات شما

روزهای خاطره انگیز دفاع مقدس، بهانه‌ای شد تا با محوریت ورزش و دفاع مقدس پرونده ای را تدارک ببینیم، درباره دوران دفاع مقدس تاکنون زیاد گفته اند و زیاد شنیده‌ایم اما متاسفانه مقوله ورزش در این میان زیاد به چشم نیامده و گزارش های مستند خاصی در این رابطه وجود ندارد.

حبیب‌الله ناظریان یکی از راویان است که به عنوان نماینده گروه ورزشکاران رزمی اصفهان خاطرات آن روزها را بازگو می کند. همچنین به سراغ تعدادی از ورزشکاران اصفهانی که سابقه حضور در جبهه را دارند رفتیم که این روزها نقطه مشترک آن ها ریاست یک هیات ورزشی استان اصفهان است و از روزهای یاد و خاطره های جاوید گفتیم.

هفته دفاع مقدس نمودار مجموعه‌اي از برجسته ترين افتخارات ملت ايران در دفاع از مرزهاي ميهن اسلامي و جان‌فشاني دلاورانه در پاي پرچم برافراشته اسلام و قرآن است؛ اين روزها هنگامي كه از دفاع مقدس ياد مي‌شود دنيايي از شرف و حماسه ملتي نجيب و آزاده در اذهان تداعي مي‌شود كه عطر معنويت و صفاي خاصي را به يادها متبادر مي‌كند.

آن روز كه بر كرانه مرزهاي ايثار، مردان مرد را به شماره مي‌كردند پهلوانان بيداردلي بودند كه مدال پيروزي را بر سينه‌ آويختند و جمعي از اين پهلوانان نيز از قافله همرزمانشان جاماندند.

از این رو به سراغ جمعي از اهالي ورزش استان اصفهان رفتيم كه نفس خوش بوي جبهه‌ها را با مشام جان احساس كرده اند؛ البته بزرگواران ديگري نيز مي‌توانستند ميهمان اين جمع معنوي باشند اما قرعه به نام كساني افتاد كه امروز هر يك مسووليت يكي از هياتهاي ورزشي استان اصفهان را بر عهده دارند.

مرور خاطرات دفاع مقدس در گفتگو با روسای هیات‌های ورزشی استان اصفهان به شرح ذیل است:

رييس هيات اسكيت: شور و هيجان حاكم در جبهه ها قابل توصيف نيست

عليرضا ذوالقدر شجاعي رييس هيات اسكيت استان كه براي دومين دوره متوالي، رياست هيات اسكيت استان را بر عهده گرفته است.

وی یک سرهنگ خلبان بازنشسته است و به همين واسطه از زمان آغازين جنگ تحميلي تا پايان آن در بطن اصلي ماجرا بوده است؛ ذوالقدر كه در زمان اعزام به منطقه سابقه فعاليت در رشته كشتي را داشت، در این باره گفت: در بين همرزمانمان قهرمانان ورزشي در رشته هايي مانند واليبال، فوتبال و كشتي حضور داشتند كه رسول قيصري از قهرمانان وزنهبرداري يكي از آنها بود.

علیرضا ذوالقدر درباره حال و هواي آن دوران ابراز داشت: واقعاً دوران خاصي بود و تا در موقعيت آن قرار نگيري، امكان توصيفش وجود ندارد. شور و هيجان خاصي در جبهه ها حاكم بود كه قابل توصيف نيست همه تابع يك فرمان واحد يعني فرمان حضرت امام خميني(ره) بودند و آن چه بيش از همه اهميت داشت، خلوص نيت كساني بود كه با هدف دفاع از مرز و بوم و نواميس به دفاع از كشور برخاسته و هم قسم شده بودند كه حتي يك وجب از خاك كشور به دشمني كه از تمام دنيا حمايت مي‌شد، ندهند و در اين راه تمام نيروهاي ارتش، بسيج و سپاه يك دل و يك صدا بودند.

رييس هيات اسكيت استان اصفهان هنوز هم بعد از سال‌ها در هفته دفاع مقدس در رابطه با دلتنگی نسبت به همرزمان شهیدش اضافه کرد: در شغل ما شهداي زيادي تقديم انقلاب شدند، شهيدان كشوري، ستاري، شيرودي، سهيليان و تمامي كساني كه در يك جبهه واحد با دشمن جنگيديم و دوستاني به درجه رفيع شهادت رسيدند و باعث افتخار شدند.

رييس هيات ورزشهاي رزمي: در جبهه تنها بحث ايثار و شهادت بود

عليرضا ابن‌يمين كه سالها در هيات رييسه هيات تكواندو استان عضويت داشته است كمتر از دو سال است كه رياست هيات ورزشهاي رزمي اصفهان را بر عهده گرفته است.

ابن‌يمين كه در شش عمليات به عنوان تك تيرانداز، آرپي چيزن و مسوول گروهان حضور داشته است، درباره حال و هواي آن دوران گفت: فضاي فوق‌العاده و شور و حال عرفاني بر منطقه حاكم بود كه قابل توصيف نيست؛ آرزو مي‌كنم يك بار ديگر آن دوران تكرار شود، دوراني كه همه چيز رنگ و بوي معنوي داشت و خبري از ماديات نبود، در جبهه تنها بحث ايثار و شهادت بود و افرادي دوشادوش يكديگر از كيان كشور دفاع مي‌كردند و گفتار و عملشان با اخلاص بود.

ریاست هیئت ورزش‌های رزمی استان اصفهان كه قبل از اعزام به مناطق جنگی نیز رزمي كار بوده و كمربند مشكي دان 2 داشته است، در جبهه نيز فعاليت ورزشي داشته و در اين باره اضافه کرد: در منطقه زماني كه براي استراحت به عقب مي‌آمديم، برنامه نرمش صبحگاهي براي آمادگي جهت عمليات بعدي به طور مرتب برقرار بود و من مربي نرمش صبحگاهي بودم ضمن اينكه براي رزمندهها دوره آموزشي دفاع شخصي برگزار ميکردم كه با استقبال خوبي همراه بود.

ابن‌يمين  در رابطه با دوستانی که در زمان دفاع مقدس آنها را از دست داده است گفت: همرزمي داشتم كه هميشه با هم بوديم، قبل از يكي از عملياتها وقتي مي‌خواستيم غسل شهادت بجا بیاوریم از يكديگر خواستيم هر كس شهيد شد، شفاعت ديگري را از خداوند بخواهد من لياقت نداشتم اما رفيقم به خيل عظيم شهدا پيوست، هميشه ياد او هستم و فكر مي‌كنم با دل و جراتي كه او داشت اگر به سراغ ورزش مي‌رفت قهرمانی جهان را نیز کسب می‌کرد.

رييس هيئت ورزش‌هاي رزمي درباره ايام هفته دفاع مقدس اضافه کرد: در اين هفته دوباره در اين فضا قرار مي‌گيرم و خاطرات آن دوران برايم زنده مي‌شود.

رييس هيات ورزشهاي روستايي و عشايري: من نگويم كه به حرف دل من گوش كنيد

مهدي اسدي رييس هيات ورزشهاي روستايي و عشايري سال 59 براي اولين بار به منطقه كردستان اعزام شده و سابقه 49 ماهه حضور در جبهه‌هاي حق بر عليه باطل را دارد، اسدي گفت وگو را از اولين اعزامش به منطقه شروع مي‌كند: زماني كه حضرت امام براي رهايي سنندج از دست كومله پيام دادند به اين منطقه وارد شدم و چهار ماه كردستان بودم، در كردستان شناخت دوست و دشمن مشكل بود، آن زمان بازرگان نخست وزير بود و رزمندگان زيادي در اين منطقه مظلومانه به شهادت رسيدند.

اسدي در ادامه با اشاره به اینکه سال 60 به منطقه جنوب رفتم، ادامه داد: فضاي آن دوران قابل توصيف نيست، جايي كه دروغ گفتن و تهمت زدن حرام بود، صفا و صميميت به اوج خود رسيده بود و هر لحظه جبهه صفا داشت و خوشي‌ها و ناخوشي‌ها بين همه تقسيم مي‌شد؛ وقتي رزمنده‌اي به جمع شهدا مي‌پیوست، انگار روح از بدن همه جدا شده بود.

رييس هيئت‌ ورزش‌هاي روستايي و عشايري در رابطه با دوستانی که در جنگ از دست داده است و هيچ‌گاه ياد و خاطره‌شان از ذهن او پاك نمي‌شود ابراز داشت: خيلي از دوستانم شهيد شدند، يكي از بهترين دوستانم برادرم بود که فرمانده گردان اميرالمومنين لشكر امام حسين‌(ع) نیز بود كه بعد از شهادت 8 ماه جنازه‌اش در فاو مانده بود و زماني‌كه جنازه‌اش به دست‌مان رسيد، همه چيزش سالم بود انگار نه انگار كه هشت ماه گذشته بود.

اسدي در هفته دفاع مقدس و با ورود دوباره به حال و هواي آن روزها گفت: وقتي وارد مقر فرماندهي مي‌شديم مي‌ديديم كه فرمانده روي زمين نشسته، يك دنيا حظ مي‌كرديم. اين روزها با آن دوران تفاوت كرده است، دوراني كه همه براي هم جان مي‌دادند ولي به قول شاعر من نگويم كه به حرف دل من گوش كنيد، بهتر آن است كه اين قصه فراموش كنيد و فقط مي‌توانم دعا كنم که خداوندا جوان‌هاي ما را حفظ كن.

رييس هيات تكواندو استان اصفهان: تقدير الهي بود بمانيم و راه شهدا را ادامه بدهيم

مصطفي رييسي، رييس هيات تكواندو استان سال 60 براي اولين بار به منطقه كردستان اعزام شد و در عمليات والفجر 4، در تپه لار حمزه به افتخار جانبازي نايل شد؛ درست زماني به منطقه اعزام شد كه تازه فعاليت ورزشي را در رشته كشتي آغاز كرده بود.

رييسي ادامه داد: الان حسرت آن دوران را ميخورم كه چرا اين جنگ هشتساله كه گنجينه عظيم معنوي بود به خوبي به نسل امروز منتقل نشده است. تنها كارگرداين ميتواند فيلمي در حوزه دفاع مقدس در حد واقعيت بسازد كه بمباران خمپاره را ديده باشد.

رييس هيات تكواندو استان اصفهان در اين ايام با قرار گرفتن در حال و هواي فضاي معنوي جبهه‌ها گفت: با خودم فكر مي‌كنم كه چرا من نرفتم و از جمع دوستان شهيدم باز ماندم؛ شايد هم تقدير الهي بوده تا كساني كه ماندند راه شهدا را ادامه بدهند.

سرمربی سابق تیم ملی کاراته: تواضع شهید خرازی برای همه ما درس بود

حبيب‌الله ناظريان از پيش كسوتان كاراته اصفهان كه حدود 16 سال رياست فدراسيون كاراته كشورمان را بر عهده داشته و در حال حاضر مسئوليت مديريت فني تيم‌هاي ملي كاراته را دارد، يكي از اعضاي گروه ورزشكاران رزمي‌كار اصفهان حاضر در جبهه بوده است.

ناظريان مرور خاطرات را با اشاره به جلسه‌هايی كه در ورزشگاه تختي برگزار شد، آغاز کرده و گفت: در آن زمان در ورزشگاه تختي، در سالن‌هاي مختلف ورزشكاران رشته‌هاي كاراته، تكواندو، جودو و كشتي در روزهاي زوج و فرد تمرين مي‌كرديم؛ يك روز ظهر بعد از نماز به همراه جمعي از ورزشكاران رشته‌هاي مختلف كه در جمع آنها مرادعلي شيراني، قهرمان كشتي آسيا و جهان حضور داشت، من و تعدادي ديگر از ورزشكاران به تازگي از كردستان بازگشته بوديم و بحث به جبهه و جنگ رسيد و همه جمع متّفق‌القول بودند كه ما ورزش مي‌كنيم تا جسم‌هايمان را قوي كنيم اما اگر به درد كشورمان نخوريم، چه سودي دارد؟ همان جا بود كه هم قسم شديم دسته جمعي به جبهه برويم.

وي در ادامه اشاره داشت: در آن جلسه ابراهيم نصر كه رياست هيات ورزش رزمي (تكواندو، جودو وكاراته) استان را بر عهده داشت، غايب بود و بدون اينكه وي در جريان باشد، ثبت نام كرديم و به جبهه رفتيم تا عملا كلاسهاي ورزشي رزمي تعطيل شود.

مدیر فنی تیم‌های ملی کاراته با اشاره به اينكه در جمع ورزشكاران حاضر در اين گروه اساتيد و شاگردان در كنار هم بودند، افزود: پس از اينكه به جبهه اعزام شده بودم، پدر و مادرم بي تابي مي‌كردند و نگران من بودند، گويا اين نگراني را به شهيد نصر هم انتقال داده بودند و وي هم كه ديده بود كلاسها تعطيل شده، پشت خط شلمچه به ما ملحق شد؛ شهيد نصر زماني كه ما را می‌ديد، به شوخي مي‌گفت: كور خوانده‌ايد كه مي‌توانيد مرا جابگذاريد، بلكه كسي كه بايد برود من هستم، در عمليات آزادسازي خرمشهر نيز من در گردان اميرالموالمنين حضور داشتم و شهيد نصر كه از برادر به من نزديكتر بود در گردان امام رضا بود و پيش از ظهر خبر شهادتش را شنيدم.

حبیب‌الله ناظریان همچنین با اشاره به اینکه در اين عمليات مرادعلي شيراني به افتخار جانبازي نائل شد ابراز داشت: در روزهاي پيش از عمليات براي بچه‌هاي لشگر امام حسين تمرين رزمي برگزار مي‌كرديم و در حين اين تمرينات با فردي به نام نيك‌نژاد آشنا شدم كه تواضع عجيبي داشت. در حين عمليات نيز در حين عبور وي را در تاريك روشن آسمان ديدم كه دو دستش تير خورده بود، فرداي آن روز شنيدم كه شهيد شده است.

سرمربي سابق تيم ملي با يادآوري خاطرات آن روزها به برخورد غيرمنتظره شهيد خرازي با مرادعلي شيراني اشاره داشت و ادامه داد: مرادعلي شيراني زماني كه در جبهه حضور داشت قهرمان سرشناسي بود و اكثرا او را مي‌شناختند از جمله شهيد خرازي، اما شيراني نمي‌دانست كه شهيد خرازي فرمانده لشگر است؛ قبل از عمليات بيت‌المقدس دور هم بودیم كه شهيد خرازي نزديك ما شد و با شيراني احوالپرسي كرد و گفت: آقا مراد شما اينجا چه كار مي‌كنيد؟» شيراني هم جواب شهيد خرازي را داد و متقابلا گفت: تو اينجا چه كار ميكني؟» هر چه من و بقيه به شيراني اشاره مي‌كرديم كه متوجه شود شهيد خرازي فرمانده لشگر است، متوجه نمي‌شد. شهيد خرازي نيز فوق‌العاده انسان با تواضع و خاكي بود و در جواب گفت: من هم مثل بقيه به جبهه آمده‌ام.» شيراني روي حساب آشنايي قبلي با شهيد خرازي به وي گفت: تو جثه ضعيفي داري و مواظب خودت باش.» شهيد خرازي هم پاسخ داد: اگر نتوانم كار زيادي انجام بدهم در تداركات كه مي‌توانم كمك حال بچه‌ها باشم» و در پايان هم به شيراني گفت: يك روز بيا با هم بيشتر صحبت كنيم.» جالب اينكه شيراني هم گفت: اگر رسیدم می‌آیم» وقتی شهيد خرازي از كنارمان دور شد به شيراني گفتيم حاج حسين را نشناختي؟! فرمانده لشكر امام حسين است، تازه شيراني طلبكار ما شده بود كه چرا زودتر نگفتيد، در صورتي كه او متوجه اشاره‌هاي ما نشده بود.

تواضع شهيد خرازي درس بزرگي براي همه داشت و من همواره براي شاگردانم از شجاعت جواني با جثه اي ضعيف مي‌گويم.

ناظريان در ارتباط با شب عملیات بیت‌المقدس گفت: شب عمليات از بين نخلها كه رد مي‌شدم، جايي ديدم يك جنازه افتاده است، در حين عبور كردن يك لحظه احساس كردم رسول كاظمي از بچه‌هاي رزمي كار اصفهان است كه پسر خاله‌ام هم بود، اما يك لحظه به خودم نهيب زدم كه همه رزمنده‌ها پسر خاله‌ام هستند و فردا بعدازظهر كاظمي را زنده ديدم.

 مربی اسبق تیم ملی کاراته با اشاره به اینکه نزديك‌هاي صبح هوا گرگ و ميش بود كه جوان 16 و 17 ساله اي را كنار پل ديدم كه به آن تكيه داده بود گفت: آن زمان من به عنوان يك ورزشكار رزمي‌كار سر خودم معطل بودم اما از رفتار اين جوان درس بزرگي گرفتم كه هيچگاه فراموش نخواهم کرد؛ در آن موقعيت كه عراقي‌ها نزديك شده بودند و آرپيجي مي‌زدند به آن پسر جوان گفتم: مگر نمي‌بيني همه در حال تكاپو هستند، چرا اينجا نشسته‌اي آن جوان به من گفت: برادر شما برو، من هم بعدا مي‌آيم، در همين بحث‌ها بود كه يك مرتبه چشمم به پاي چپش افتاد كه از ران قطع شده بود و خط خون روي پل هنوز تازه بود، براي جوانهاي امروزي اگر اين خاطره را تعريف كنيم، باورشان نمي‌شود كه يك جوان تا اين اندازه شجاع و دلير بوده كه در آن شرايط درد به روي خودش نمي‌آورده است اما يك ورزشكار به محض اينكه تاندون پايش آسيب ببيند، چه جنجال‌هايي به راه مي‌اندازند، خبر ندارم كه آن جوان زنده ماند يا نه اما درس بزرگي از شجاعت و ايثار براي حفظ كشور و اعتقادات از وي گرفتم كه هيچ گاه فراموش نخواهم كرد.

ناظريان با اشاره به حضور پرشور ورزشكاران اصفهاني در جبهه‌هاي حق عليه باطل اضافه کرد: با حاج احمد كاظمي فرمانده لشكر نجف و سردار قرباني در زمان كودكي در سالن پورياي ولي زيرنظر استاد سلطاني آموزش كاراته مي‌ديديم.

مدیر فنی تیم‌های ملی کاراته همچنین با اشاره به اینکه در سالهاي بعد از انقلاب نيز ورزشكاران اصفهاني به خصوص رزمي‌كارها در تمام وقايع انقلاب حضور داشتند گفت: تا جايي كه در برخي از راهپيمايي‌ها اول رده ورزشكاران كه در ميدان امام مي‌ايستادند. آخر كاروان به ورزشگاه تختي مي‌رسيد.

رييس سابق فدراسيون كاراته كه پس از شهادت ابراهيم نصر، مسئوليت هيات ورزش‌هاي رزمي استان را بر عهده گرفت.

ناظریان در پایان با اشاره به اینکه دلش هواي، معصوميت و پاكي بچه‌هاي جبهه را كرده و به ياد خاطراتي مي‌افتد كه با آنها داشته است ادامه داد: با شهيد نصر خيلي با هم نزديك بوديم و هنوز رفتار و گفتار وي در ذهنم حك شده است، اوايل جنگ رزمندگان ما امكاناتي در اختيار نداشتند اما با فداكاري و ايثار خود شرايط نابرابر را تحمل كردند و از اين رو من معتقدم همواره مديران آنها هستيم.

سردار ورزشکار شجاع ومهربان شهید استاد محمد قورچانی

آموزش ورزش های رزمی به رزمندگان؛ نظرات اهالی ورزش

کلیپ خاطره انگیز مسابقه فوتبال رزمندگان

كه ,هم ,شهيد ,دفاع ,يك ,هيات ,بود و ,شهيد خرازي ,دفاع مقدس ,كه در ,رييس هيات ,هيات تكواندو استان ,هيات اسكيت استان ,شهيد خرازي فرمانده ,تكواندو استان اصفهان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

حسابداری کاردانش استان البرز